РОЈЕВИЋ НА ДАНИМА ОПШТИНА ЖАБЉАК И НИКШИЋ

Председник општине Врбас Предраг Ројевић боравио је 17. и 18. септембра у Жабљаку и Никшићу, где је присуствовао обележавању Дана општине и дана ослобођења у Другом светском рату.

Ројевић је истакао да је посету искористио да с председницима општина Жабљак и Никшић, Радошем Жугићем и Марком Ковачевићем, разговара о модалитетима проширења и унапређења сарадње.

„Општина Врбас са обе општине негује изузетно добре и блиске односе. Значајан број становника наше општине доселио се након Другог светског рата с простора Жабљака и Никшића. Тим поводом у Врбасу је прошле године обележено 80 година од колонизације из Црне Горе. Осим тога, Жабљак и Никшић су значајни спортски и туристички центри и у наредном периоду можемо успоставити сарадњу у области спорта и туризма кроз повезивање наших школа, спортских клубова и туристичких организација. Уз то, постоји значајан простор за успостављање културне размене, кроз организовање изложби, књижевних сусрета и позоришних представа“, рекао је Ројевић. Према његовим речима, у Врбасу се одржавају значајни песнички фестивали – Фестивал поезије младих и Невенов фестивал деце песника, који имају регионални карактер, као и Интернационални фестивал свирања на традиционалним инструменатима, те је претходне године у Музеју Врбаса, у сарадњи са Музејом Никшића, одржана изложба „Црногорско свијетло оружје“. „Председници општина Никшић и Жабљак биће наши драги гости 20. октобра, кад будемо обележавали Дан општине Врбас. Постоји велики простор да унапредимо нашу сарадњу у многим областима“, закључио је Ројевић.

Извор: Општина Врбас