МИРОВИЋ ОТВОРИО КОНФЕРЕНЦИЈУ „ВОЈВОДИНА У 2020“

Председник Покрајинске владе Игор Мировић отворио је данас конференцију „Војводина у 2020“, коју организују компанија „Color Media Communications“ и магазин „The Economist“, под покровитељством Покрајинске владе.

„Ова конференција је наша заједничка иницијатива јер желимо да Војводина буде у центру пажње. Циљ нам је да на почетку године представимо наше потенцијале, потенцијале свих локалних самоуправа, инвеститора и невладиног сектора, како би важне ствари које живот значе за Војводину биле у првом плану“, казао је Мировић.

Председник је истакао три важне области које ће бити у фокусу ове конференције, а то су заштита животне средине, здравство и питање економског развоја мање развијених општина.

„Желимо да после доношења Декларације о заштити животне средине, коју је иницирала Покрајинска влада, проверимо њену реализацију и подсетимо на њене циљеве, као и да пажњу јавности усмеримо на ову област. Ове године наставићемо и са реконструкцијом здравственог система. Припремамо реконструкцију болница у Сомбору, Сенти, Ковину, Поликлинике у Новом Саду, изградњу Каменице 3, а следеће недеље пустићемо у систем два нова линеарна акцелератора у оквиру Института у Сремској Каменици“, казао је Мировић.

Председник Скупштине Војводине Иштван Пастор рекао је да је веома важно овакво окупљање на почетку године како бисмо се суочили са свим проблемима у друштву и разговарали о перспективама.

„С обзиром на то да имамо све позитивне токове и економске параметре, очекујем да ће 2020. бити година просперитета. Очекују нас велики инфраструктурни пројекти, као и значајни искораци у сфери туризма“, изјавио је Пастор.

Председник компаније „Color Media Communications“ Роберт Чобан изјавио је да је циљ конференције да се окупе представници Покрајинске владе, економисти, привредници и амбасадори и да кроз стручне панеле и дијалог одговоре на важна питања која се тичу Војводине.

„Ово је друга година у којој организујемо конференцију с циљем да разговарамо на локалном нивоу о свим проблемима у друштву. Ово је прилика да једни од других учимо, да разговарамо о свим темама с акцентом на здравству, привреди и заштити животне средине“, казао је Чобан.

Данашњој Конференцији „Војводина 2020“, која се одржава у Скупштини Војводине, присуствују и амбасадори Шпаније, Португалије, Чешке, Румуније и представници Амбасаде Словеније.