ПОВЕЗАНОСТ И ЗАЈЕДНИШТВО ВИШЕ ОД ВЕКА КЉУЧНИ ЗА ПОСЛОВАЊЕ ПРИВРЕДЕ ВОЈВОДИНЕ

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић изјавио је данас на свечаности поводом 101. годишњице Привредне коморе Војводине, да је ПКВ више од једног века кућа привредника који су осетили потребу да се повежу и удруже, и на тај начин развијају своје послове.

Милићевић је нагласио да су и данас кључне речи за деловање ПКВ повезаност и заједништво.

„То су речи и постулати којима се у свом раду руководи и Покрајинска влада у последње четири године“, казао је Милићевић. Он је нагласио да су кроз повезаност и заједништво са другим нивоима власти и другим институцијама реализоване велике инвестиције и пројекти – завршени су Жежељев мост, зграда РТВ-а, Научно-технолошки парк, управо на корист привреди.

Потпредседник Милићевић је нагласио да ће се Покрајинска влада и убудуће руководити приципом заједништва у раду са Владом Србије, Градом Новим Садом и локалним самоуправама, јер тај принцип рада даје резултате.

„То говоре и позитивна привредна кретања у 2019. години, која су наставак привредних кретања из претходних година, раст бруто домаћег производа, који ће за 2019. износити око четири процента, затим пораст спољнотрговинске размене и пад стопе незапослености“, казао је Милићевић.

Он је навео економске показатеље који говоре у прилог тврдњи да је овакав начин управљања јавним средствима кључ успеха који се неће мењати у наредним годинама.

На данашњој свечансти потпредседник Милићевић и председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић уручили су Годишње признање Привредне коморе Војводине „Коста Миросављевић“, за истакнута привредна остварења, успешно пословање и постигнуте врхунске резултате у областима пољопривреде, индустрије и услуга у 2019. години.

Ове године су награђени Општа земљорадничка задруга „Жуњи Силак“ из Темерина, „Ентеријер Јанковић“ из Новог Сада и компанија „Нафтахем“ из Сремске Каменице. Привредник године је Горан Јевтић из компаније „Енерџи нет“ из Каћа, а привредница године је Татјана Филиповић из „Дак комерца“ у Новом Саду.

Председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић нагласио је да су и ове године награду која носи име оснивача Коморе Косте Миросављевића понели појединци и привредна друштва који својим радом и изузетним резултатима, друштвено одговорним понашањем и позитивним деловањем заслужују да понесу ово признање.

Генерални директор компаније „Ентеријер Јанковић“ Божо Јанковић захвалио је Привредној комори Војводине што је препознала квалитет у пословању ове компаније, али и људе који свакодневно неуморно раде на томе да резултати буду још бољи.

Свечаности су присуствовали потпредседници Скупштине Војводине, чланови Покрајинске владе, представници Новог Сада и привредници.