ОТВОРЕН ДРУГИ САЈАМ ЗАВИЧАЈА

У хали новосадског Мастер центра, данас, у суботу, 22. фебруара 2020. отворен је Други сајам завичаја који има за циљ повезивање у културном, привредном и туристичком смислу. На преко 100 штандова заступљено је преко 70 излагача, а у културном програму ће учествовати око 300 учесника. Улаз на сајам је бесплатан.

Манифестација је почела химном коју је отпевала певачка група „Звуци с камена”, обраћањем званичника и културно-уметничким програмом.

Посетиоцима и излагачима обратили су се потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, заменик градоначелника Новог Сада Срђан Кружевић и директор Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима АП Војводине Душко Ћутило, који је овом приликом истакао:

„данас смо сви домаћини у овом дому, нећемо се делити на домаћине и госте. Поносан сам и срце ми је пуно што смо на једном месту окупили велики број завичајних удружења, институција и појединаца који свако на свој начин чува оне вредности које наш завичај има. Данас су људу који живе у Војводини – људи са два завичаја. Желимо да покажемо да богата култура српског народа је нешто због чега треба да будемо поносни и да сви заједно дамо свој допринос, и да у наредном периоду кроз сарадњу и јединство ову сарадњу унапређујемо.”

Заменик градоначелника Новог Сада Срђан Кружевић је преносећи поздраве градоначелника, истакао је да је изузетно важно да „у Новом Саду чувамо традицију и обичаје свих оних људи који у њему живе. Када видим да међу нама не постоји никаква разлика, тада схватим шта је Нови Сад и шта су Новосађани. Сви заједно имамо велико срце.”

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић каже да данас шаљемо поруку јединства кључну за опстанак и простеритет нашег народа ма где он живео.

У наставку програма Бора Дугић извео је сплет најлепших изворних песама на фрули, наступио је чувени гајдаш из Сивца Максим Мудринић, православни појци, КУД-ови, певачи и др. Позивамо грађане на овај најлепши и најшаренији сајам, Сајам завичаја.

Текст и фото: В. Раонић;