ГРАД НОВИ САД ПОДРЖАВА ФОНД ЗА СТИПЕНДИРАЊЕ ДАРОВИТИХ СТУДЕНАТА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је свечаности Фонда за стипендирање даровитих студената Универзитета у Новом Саду у оквиру које су закључени уговори са новом генерацијом стипендиста Фонда. На свечаности су уручени и сертификати овогодишњој генерацији стипендиста, као и захвалнице институцијама изван Универзитета које су подржале рад Фонда и издвојиле средства за стипендије најбољим студентима у школској 2019/2020. години, међу којима је и Град Нови Сад. Додељене су укупно 74 стипендије, а од оснивања у мају 1992. године до данас, Фонд је обезбедио око 1300 стипендија младима. Том приликом, уручена је Захвалница Граду Новом Саду, а присутнима се обратио градоначелник Вучевић.

– Хвала Универзитету у Новом Саду на прилици да Град Нови Сад буде партнер у стипендирању даровитих студената и младих научника. Нама је част, али и обавеза, да као Град помажемо најбоље студенте који се школују у нашем граду, и трудимо се да будемо добар и јак партнер Универзитету на свим пољима, а не само у овој области. Последњих година много смо улагали, реконструисали смо цео Кампус, а били смо партнер са Покрајинском владом у изградњи Научно-технолошког парка, као и за много других пројеката које заједно радимо. Ово је један мали сегмент укупне подршке, тако да Град Нови Сад стипендира десет студената износом по 17 000 динара месечно, а потрудићемо се да тај процес наставимо. Тежња нам је да убудуће повећавамо износ улагања у стипендисте, да помогнемо младима да имају најбоље могуће образовање и поред свих изазова са којима се сусрећу. Желимо да покушамо да задржимо највећи део њих у Новом Саду и Србији, да ту живе и раде и да буду задовољни – рекао је градоначелник Вучевић.

Одлуком о финансијској подршци Фонду за стипендирање и подстицање напредовања даровитих студената и младих научних радника и уметника Универзитета у Новом Саду за школску 2019/2020. годину, Град Нови Сад је обезбeдио стипендирање десет студената у нето износу од 17 000 динара месечно по студенту, у  периоду од 1. октобра 2019. до 30. септембра 2020. године. Укупна средства која су планирана за стипендије на основу Уговора о сарадњи између Универзитета у Новом Саду и Града Новог Сада у 2020. години износе 2 300 000 динара.

Присутнима су се обратили и председник Савета Фонда за стипендирање проф. др Радомир Малбаша и проректорка за наставу проф. др Сања Подунавац-Кузмановић. Они су уручили захвалнице институцијама изван Универзитета које су подржале рад Фонда у школској 2019/2020. години, а то су поред Града Новог Сада, Покрајински секретаријат за високо образовање и научно-истраживачку делатност, НИС, ДДОР, ЈКП „Информатика“ и Институт за ратарство и повртарство.