ОСВЕЋЕН НОВИ СВЕТОСАВСКИ ДОМ У БУДИСАВИ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је освећењу Светосавског дома у Будисави, а присутне су том приликом поздравили Епископ мохачки Исихије и парох Бојан Ђурђевић. Чин освећења служио је Епископ мохачки који је пожелео да се са новим Светосавским домом обнови и парохијска породица, како народ и заслужује.

-Честитам вам на овом неимарском подухвату, то је ваша велика победа и сада православни верници имају парохијски дом где могу да се окупљају, баш као што наши пријатељи католици имају свој жупни дом. Желим вам да наставите да радите и чините добро за своје место. Посебно се захваљујем људима који су изнели овај пројекат до краја, а од јуче имамо лепе вести и за становнике Будисаве. Наиме, Скупштина Града је донела нову одлуку о тарифном систему јавног градског превоза, па ће он значајно појефтинити, пре свега за ђаке и студенте, али и дневне карте. Ми и на тај начин показујемо да водимо рачуна о нашој деци и све ћемо учинити да наш народ остане овде, да не иду ван граница своје земље – нагласио је градоначелник Вучевић.

Парох Бојан Ђурђевић захвалио се Епископу новосадском и бачком Иринеју на томе што је благословио изградњу Светосавског дома, Епископу мохачком Исихију на освећењу тог објекта, а градоначелнику Новог Сада Милошу Вучевићу на помоћи да се радови на новом парохијском дому у Будисави успешно заврше.