АКТИВНЕ, ХРАБРЕ И АМБИЦИОЗНЕ ЖЕНЕ ВОДЕ КА УСПЕШНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ

Под слоганом „Активне жене – активна заједница“ синоћ је у Српском народном позоришту у клубу „Трема“ одржан „коктел успешних жена“, на којем је о професионалним достигнућима говорила и покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић.

Честитајући 8. март –Дан жена, секретар Милошевић је истакла да позиција покрајинског секретара, као жена, јесте тежак посао, али уз личну амбицију и радећи управо оно што волимо, ми га радимо квалитетно и на корист свих.

„У саставу Покрајинске владе, свој посао ради још једна жена-секретар финансија, али подједнако одговорно и савесно и то је доказ да жене равноправно доносе важне одлуке“ рекла је Милошевићева и додала да данас на челу најважнијих функција у држави јесу жене и то је порука младим женама да буду храбре, јаке, истрајне и амбициозне у својим професијама, да би постигле свој зацртан успех.

На панелу је поред секретара Драгане Милошевић о успесима у домену културе говорила управница Галерије Матице српске Тијана Палковљевић Бугарски, у домену политике одборница у Скупштини града Новог Сада Дина Вучинић, професорка на Правном факултету Универзитета у Новом Саду Маријана Дукић-Мијатовић, доценткиња на Правном факултету и иницијаторка „Алексиног закона“ Драгана Ћорић, као директорка корпоративних послова у енергетском сектору Тијана Вучевић-Ћоровић.

Циљ овог догађаја јесте економско оснаживање жена, као и њихово повезивање, тако је током првог панела обраћања успешних жена, о својим резултатима, мотивацијама, потешкоћама говориле су директорка организације „Бизнис на штиклама“ Софија Бајић, организаторка Конгреса „Исхране будућности“ Ивана Вујасин, директорка хотела „Фонтана“ у Врњачкој Бањи Ивона Боројевић, власница гинеколошке ординације „Вебер“ др Драгана Вебер, као и директорка програма Радио телевизије Војводине Соња Кокотовић.

Уочи почетка догађаја поздравне речи упутио је директор Конгесног едукатинвог центра Дејан Шкобић и координаторка пројекта Инес Савуљић.