БК „ЧАРНОК“ ИЗ ВРБАСА НАЈУСПЕШНИЈИ КЛУБ ПОЈЕДИНАЧНОГ ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ ЗА ОМЛАДИНЦЕ

На појединачном Првенству Србије у боксу за омладинце, кадеткиње, јуниорке и омладинке, одржаном  у Сомбору од 4-7. марта ове године, одлуком тренера БК „Чарнок“ Игора Шкундрића и Жељка Жмукића, прилику да се такмиче  добили су из овог клуба само Стефан Цамовић у категорији до 64 кг и Душан Дринчић у категорији до 81 кг. Обојица су имала тежак пут до медаља, јер су их до финала  чекале по три борбе.

Стефан Цамовић је први меч завршио прекидом у другој рунди, док је други меч завршио прекидом у првој рунди. У финалној борби га је сачекао одличан боксер Урош Симијоновић из Панчева, веома искусан, борбен и спреман такмичар. Стефан је у ринг ушао подучен тактиком из угла, што је било пресудно за победу. Меч је био напет и динамичан. Сусрела су се два готово равноправна противника, али је Цамовић био бољи, заслужено однео победу и узео златну медаљу, чиме је постао првак Србије за 2020. годину.

„Стефан је петоструки првак Србије и шестоструки првак Војводине. Освојио је многобројна међународна такмичења од којих су само нека: ЗАГРЕБ ОПЕН 2019, ЕВРО КУП 2020, ЈУНИОРСКИ КУП НАЦИЈА 2017, бронзана медаља на турниру ВАЛЕРИЈА СТРИЖОВА СИБИР 2019. и други. Ово је Стефанова карта за Европско Првенство које се одржава у мају у Будви, где ће учествовати као члан српске репрезентације. Стефан је један од најбољих боксера у нашој држави и капитен је нашег клуба“, истакао је Игор Шкундрић.

Душан Дринчић је показао велики напредак у односу на предходне године. Иако је због болести био спречен да учествује на Првенству Војводине у Шиду, то га није спречило да се после само пар дана такмичи на Првенству Србије у Сомбору.

„Први меч је завршио нокаутом у првој рунди, а други  нокаутом у другој рунди. У финалу га је сачекао далеко искуснији противник Владимир Павловић из Ниша, коме је Душан равноправно парирао и на крају је узео сребрну медаљу. Дринчић је узданица нашег клуба“, нагласио је Жељко Жмукић.

Од почетка године боксери БК “Чарнок“ били су учесници пет такмичења, која су трајала по неколико дана.

„Изузетно јак темпо и мали размак међу њима захтевали су велику физичку спремност наших боксера и кратак период за опоравак. Првенство Србије у Сомбору је трајало четири дана. Због недостатка средстава путовали смо сваки дан на такмичење, и то рано ујутро на мерење, а онда смо морали да чекамо борбе које су се одржавале увече. Фактички смо у Сомбору проводили по 14 часова дневно, не рачунајући путовање, и онда се враћали у Врбас. Све то није нас спречило да победимо. Због остварених резултата са поносом истичемо да смо проглашени за најуспешнији клуб Првенства Србије,“ рекао је Шкундрић.

Младе боксере “Чарнока“ у наредном периоду очекују  многобројна такмичења, готово сваког другог викенда. Оно што свакако треба нагласити је и да све више чланова овог реномираног клуба добија прилику да брани боје Србије.