МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ ДОСТАВИЛО ПРЕДСЕДНИКУ ВУЧИЋУ ПРОЦЕНУ РИЗИКА И ПРЕТЊИ НАКОН ПОЈАВЕ ЗАРАЗНЕ БОЛЕСТИ COVID 19

Министар одбране Александар Вулин обратио се председнику Републике и врховном команданту Војске Србије Александру Вучићу и доставио му процену ризика и претњи након појаве заразне болести Covid 19.
 
Министар Вулин се тим поводом обратио грађанима Србије.
 
„Поштовани грађани Србије,
 
На основу одредбе члана 88 став 2 Закона о одбрани, Министарство одбране се обратило председнику Републике Србије и врховном команданту Војске Републике Србије господину Александру Вучићу и доставило  му процену ризика и претњи по безбедност Републике Србије и њених грађана.
 
Након појаве заразне болести Covid 19 која је изазвана вирусом SARS Cov 2 и поред до сада предузетих мера од стране надлежних органа и организација, а полазећи пре свега од дешавања на глобалном нивоу и проглашења глобалне пандемије Covid 19 од стране Светске здравствене организације, процена је да би даље ширење Covida 19 могло значајно угрозити здравље шире популације становништва, а тиме довести у питање нормално одвијање живота у Републици Србији, укључујући функционисање њених институција, јавних служби и привреде.
 
Из наведених разлога ризици и претње по безбедност Републике Србије и њених грађана захтевају доношење хитних мера из надлежности председника Републике Србије.
 
Председник Републике Србије је синоћ примио процену Министарства одбране и сада је на њему да одлучи како и на који начин ће искористити своја уставна овлашћења и ставити у функцију очувања живота и здравља свих грађана Србије све службе безбедности у нашој земљи. Грађани Србије, будите уз своју земљу, уз своју државу. Живела Србија”, рекао је министар Вулин.

Извор информација: Министарство одбране Републике Србије