НЕМА БОЈАЗНИ ОД НЕСТАНКА ПРЕХРАМБЕНЕ РОБЕ

Произвођачи брашна, уља, шећера, минералних вода и других основних животних намирница располажу довољним количинама сировина и свих производа тако да тржишту свакодневно могу да испоруче тражене количине, истакнуто је на састанку Марка Чадежа, председника ПКС, Синише Малог, министра финансија са представницима компанија овога сектора. 

Владимир Миловић, председник управе компаније Дијамант, рекао је да фабрика ради у три смене, да сировина и залиха има довољно – сунцокрета и соје до нове жетве, до септембра. Производња ради пуним капацитетом и процес испоруке тече неометано.  Компанија у сваком тренутку може да одговори на повећану тражњу, а тако је и код других произвођача, нагласио је Миловић. „Водимо рачуна о свему, првенствено о нашим запосленима који добијају упутства како да се понашају и заштите. У сталном смо контакту са Привредном комори Србије и надлежним министарствима како би што ефикасније пребродили ову здравствену кризу“, истакао је он.

Милош Стојисављевић, генерални директор компаније Књаз Милош, каже да је потражња за минералним водама повећана код свих произвођача, али да су спремни да испоруче количине које тржиште захтева.  „Мој савет потрошачима је да не морају да стварају залихе, робе ће бити“, поручио је.

Генерални директор подсећа да је Књаз Милош део велике међународне компаније и да су још раније прилагодили пословање новонасталим условима. Запослени и производња су у потпуности заштићени, постоје строги услови заштите којих се сви придржавају, објаснио је Стојисављевић.

Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије, истакао је да је данашњи састанак само један у низу који се редовно одржавају са представницима привреде. „У сталном смо контакту са представницима компанија који нам се обраћају и преко новог инфо сервиса и информишу нас о ситуацији на терену“, каже Чадеж. 

Извор: Привредна комора Србије