НАЈНОВИЈЕ МЕРЕ ВЛАДЕ СРБИЈЕ Делујмо прeвeнтивно и будимо одговорни према себи и другима!

Сви старији од 65 година од сутра у 10 сати неће моћи да излазе из куће, казао је председник Србије Александар Вучић, после седнице Владе, којој је присуствовао на позив премијерке Ане Брнабић.  

Од сутра, од 20 сати до пет ујутру, уводи се забрана кретања свим лицима од нула до било којег старосног доба, сем органа који су на задатку и оних који имају радну обавезу у трећој смени – рекао је председник Републике Србије Александар Вучић, и нагласио да је циљ да се спречи ширење вируса.

„Република Србија се суочава са невероватним изазовима као и многе дуге земље у Европи. Пошто нисмо успели да обезбедимо пуну дисциплину и смањимо степен угрожености наших грађана, донели смо непопуларне одлуке. Желимо да сачувамо животе људи у нашој земљи и право на будућност. Од сутра ујутру од 10 сати у свим урбаним срединама, забрањен је излалазак на улицу људима од 65 година, у сеоским срединама то важи за људе старије од 70 година“, рекао је председник Вучић.

Напоменуо је да су најугроженији највећи градови у Србији.

“Жаришта су већи градови. Највише Београд, Кикинда и Ниш. Нешто мање Чачак. Сва лица стрија од 65 година од ујутру од 10 сати мора да остану у кућама“, рекао је и замолио све старије да размисле због чега ово Влада Србије ради.

Како је речено, одлука је донешена јер је оцењено да на те начине може да се очува здравље грађана.

„Отворићемо супермаркете са посебним правилима и маскама за њих, да могу да купе потрепшине за наредних седам дана. Нико неће моћи да остане гладан“, додао је.

“У Немачкој, Шпанији и свим земљама је страшно стање! Надам се да ће Хрвати успети да се изборе са коронавирусом… То је нама најтежа опасност! Предузимамо најтеже мере, и поред тога што неки овако озбиљне мере нису предузели, и поред тога што имају озбиљнију ситуацију“, рекао је председник Вучић и замолио све грађане да разумеју ову одлуку Владе Србије, иако је непопуларна.