У КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР ВОЈВДИНЕ ПРИМЉЕНА ДВА НОВА ПАЦИЈЕНТА

На Клиници за инфективне болести Клиничког центра Војводине (КЦВ) лечи се дeвeт пацијенaта код којих је потврђено да су оболели од корона вируса CОVID-19. Код два пацијента, лечење захтева примену механичке вентилације и они се налазе у веома тешком општем стању, док је опште стање преосталих оболелих пацијената задовољавајуће. Код свих пaциjeнaтa се спроводе двадесетчетворочасовни мониторинг и интензивно лечење.

Од два нова пацијента која су примљена у КЦВ, једна пацијенткиња је старије животне доби, а други пацијент је млађе животне доби и он је у КЦВ премештен из Опште болнице у Сомбору. 

На одељењу сомборске болнице, на којем је оболели мушкарац хоспитализован, спроведене су све протоколом предвиђене епидемиолошке мере, а здравствени радници који су били у контакту са оболелим стављени су у изолацију. 

Сомборска болница наставља са радом у истом режиму рада као и до сада, а грађанима Западнобачког округа биће пружена сва неопходна медицинска заштита и потпора.

Још једном подсећамо на све мере превенције и апелујемо да их се сви грађани најстрожије придржавају: да одржавају личну хигијену и чешће перу руке сапуном и топлом водом, да не бораве у затвореним просторијама уколико у њима има више од пет људи и да избегавајте излазак из својих домова, уколико немају оправдан разлог за то. 

Грађани који имају повишену температуру, кашаљ или отежано дисање, треба да се телефоном јаве одговарајућој здравственој установи на својој територији и да одмах спроведу мере самоизолације, као и да стриктно поштују мере ограничења кретања, уколико им те мере пропишу надлежне епидемиолошке службе.

Све здравствене установе у Војводини су на својим сајтовима објавиле бројеве телефона путем којих грађани могу да комуницирају са својим лекарима, а бројеви свих здравствених установа доступни су и на страници Covid – 19, на официјелном сајту Покрајинске владе.