НОВЕ МЕРЕ ГРАДСКОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Градски штаб за ванредне ситуације на седници одржаној 22. марта донео је нове наредбе у циљу реаговања на новонасталу ситуацију изазвану увођењем ванредног стања, а у циљу сузбијања ширења епидемије вируса корона. Издата је наредба Дирекцији за робне резерве да у сарадњи са Црвеним крстом Новог Сада обезбеди појединачне пакете са основним животним намирницама за све пензионере на територији Града Новог Сада чији износ месечне пензије не прелази преко 30 000 динара. Такође издата им је наредба да обезбеде хитну испоруку пакета са основним животним намирницама грађанима у стању социјалне угрожености, а према процени и захтеву Центра за социјални рад Града Новог Сада.

 

Градски штаб издао је наредбу ЈКП Тржница да затвори све пијаце на територији града, као и објекте унутар пијачног простора. Сви малопродајни објекти који имају улазе ван пијачног простора могу да наставе обављање своје делатности у складу са посебном одлуком Владе Републике Србије.

 

ЈКП Паркинг сервис наређено је да обустави наплату паркинга на територији Града Новог Сада од 23. до 27. марта 2020. године. Штаб је забранио и коришћење паркова, дечјих и рекреационих игралишта, скејт паркова, фитнес мобилијара, односно теретана на отвореном као и тартан стаза на кеју у Новом Саду. Управницима стамбених заједница и професионалним управницима наређено је да у својим стамбеним заједницама евидентирају лица старија од 65 година и друга лица којима је потребна помоћ у достављању основних намирница и других неопходних средстава, те да за исте организују доставу.