КОМПАНИЈА „HEINEKEN SRBIJA “ ДОНИРАЛА 12 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА РЕСПИРАТОРЕ

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић разговарао је данас са Никосом Зоисом, директором компаније „Heineken Srbija“, која се обратила Министарству са жељом да донира 12 милиона динара за набавку респиратора.
Ђорђевић је рекао да држава чини све да заштити своје грађане, пружи им неопходну негу и сачува њихове животе, али и да је свака донација и помоћ од великог значаја за читаву земљу.
Веома сам поносан на то што у Србији имамо друштвено одговорне компаније које послују добро и брину о својим људима и заједници. Уз овакву помоћ сигуран сам да ћемо много лакше и брже изаћи из овог периода, нагласио је министар.
Он је, у име Владе Србије, изразио захвалност на овој донацији, и истакао да се нада да ће и друге компаније следити овај пример и тиме помоћи нашој земљи и грађанима.
Зоис је рекао да та компанија саосећа са свима који су погођени овом болешћу и да је управо зато одлучила да донира средства за додатне респираторе у болницама.