„ЛЕТЕНКА“ НА ФРУШКОЈ ГОРИ ОСПОСОБЉЕНА ЗА КАРАНТИН

Одмаралиште на Фрушкој гори „Летенка“ од сутра је у фунцији за смештај наших држављана који долазе из иностранства и којима је прописан карантин на основу наредбе санитарне инспекције.

„За веома кратко време, заједно с Министарством одбране, успели смо да овај објекат павиљонског типа, капацитета 224 места, прилагодимо за потребе смештаја наших грађана. Показујемо способност да и овај део посла који заједнички радимо на основу смерница које добијамо од председника Републике Србије Александра Вучића, Владе Републике Србије и Кризног штаба, урадимо у кратком року“, казао је председник Покрајинске владе Игор Мировић данас након обиласка „Летенке“.

У наредним данима, према Мировићевим речима, радиће се на томе да се растерити мигрантски камп у Кикинди у ком се тренутно налази 1000 људи како би постојала потпунија контрола у сложеној епидемиолошкој ситуацији у овом граду, а у припреми је и у Сомбору објекат у оквиру Војске Србије.

Министар одбране Александар Вулин истакао је да је Војска Србије у сарадњи с Покрајинском владом и председником владе Игором Мировићем учинила велике напоре да се ово одмаралиште прилагоди потребама тренутне кризе и потребама борбе против корона вируса.

„Овде ће сви они који долазе из иностранства моћи да проведу одређен карантински период и време у којем ћемо водити рачуна о њиховом стању, проверити да ли су на било који начин заражени и пружити им прву медицинску помоћ. Овде је обезбеђена медицинска заштита 24 часа, одговарајући смештајни капацитети, три оброка дневно, и све оно што је потребно да би процес дијагностиковања али и лечења могао несметано да се одвија“, нагласио је министар Вулин.
Обиласку „Летенке“ присуствовали су покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић и командант Прве бригаде Војске Србије бригадни генерал Зоран Насковић.