СОЛИДАРНОМ ЕКОНОМИЈОМ ПРОТИВ ВИРУСА

Солидарно и друштвено одговорно пословање привредних субјеката ,организација,удружења у данима када се води беспоштедна борба против пандемије вируса потребнија нам је више него икада.

Солидарна економија подразумева низ активности појединаца,удружења и привредних субјеката који своје пословање и делатност стављају у службу помоћи и подршке становништву и заједници.

Поред стриктног поштовања мера заштите и дисциплине за сваку државу је од огромног значаја управо ангажман људи које краси емпатија,хуманост и друштвено одговорно деловање .

Чињеница је  да су се привредници у огромном броју прикључили армији волонтера,удружења,фондација и своје услужне и производне ресурсе усмерили ка подршци и помоћи свом народу.

За поштовање и дивљење али и као узор другима навео бих само неке од бројних привредника који су у овим тешким моментима показали висок ниво солидарности.

  • Дестилерија „Кнежевић“ Б.Паланка – производња и бесплатна подела алкохола за дезинфекцију
  • Ресторан „ Сокаче“ Нови Сад – Подела бесплатног ручка за старије од 75 година
  • Компанија „ Калцедонија“ Кикинда и Предузеће за проф.рехабилитацију „ Лира“ Кикинда – производња и донација у заштитним маскама за лице
  • Компанија „ Фиорано“ Сомбор – производња и бесплатна подела заштитних маски за лице
  • Компанија „ Телеком „ – ангажман својих продаваца у достави хране и заштитних средстава старијим лицима

У наредним данима ћемо истаћи и остале бројне привреднике широм Србије који су положили испит хуманости и солидарности у борби против вируса и помогли своју државу и свој народ када је најтеже.

И на крају , сигуран сам да ће држава знати да цени и помоћи привреднике који су показали своју друштвену одговорност и хуманост као што сам сигуран да ће они који су отпуштали раднике без разлога и гледали искључиво личну корист бити изузети било какве помоћи државе.

 

Нови Сад 25.03 2020.                       зам.секретара за привреду  Павле Почуч