КУЛТУРНИ САДРЖАЈИ ДОСТУПНИ НА ИНТЕРНЕТУ

Министарство културе и информисања Владе Републике Србије саопштило је да култура није остала недоступна грађанима иако су установе и организације тој области затвориле своја врата за посетиоце водећи рачуна о здрављу грађана и поштујући мере уведене због пандемије COVID-19.

Уз подршку Министарства културе и информисања, бројних установа културе, цивилног сектора и уметника, у претходних десет дана објављено је више од 100 различитих садржаја у дигиталној форми.

Позоришне представе, документарни и играни филмови, концерти, доступни су преко Јутјуб канала, док су виртуелне туре музеја, археолошких локалитета, споменика културе, доступне на један клик.

Књиге, часописи и друго штиво доступни су на интернет презентацијама библиотека, архива и издавача. Уз то, део садржаја доступан је на језицима националних мањина и страним језицима.

И у времену пуном неизвесности за цео свет, сектор културе показао је своју виталност и прилагодљивост коришћењем дигиталне технологије, која се показала као веома значајна за рад у кризним друштвеним ситуацијама.

Министарство културе и информисања изразило је захвалност културном и креативном сектору на подршци и активностима у јачању и оплемењивању духа у овим сложеним временима.

#ОстаниКодКуће са културом и садржајима можете наћи на сајту Министарства културе и информисања www.kultura.gov.rs.

Дигиталне садржаје установа културе на интернету 2020 можете преузети у прилогу.