ВОЈНА БОЛНИЦА У НОВОМ САДУ СПРЕМНА ЗА ПРИЈЕМ ПАЦИЈЕНАТА

Министар одбране у Влади Републике Србије Александар Вулин обишао је данас Војну болницу у Новом Саду, где се уверио у спремност те војноздравствене установе за пријем и лечење пацијената.

Вулин је током посете разговарао је са војним лекарима специјалистима у пензији, који су се одазвали позиву да током ванредног стања буду ангажовани у здравственим установама и својим знањем и искуством допринесу лечењу хоспитализованих пацијената.

Он је исказао захвалност свима који су се одазвали да својим знањем и искуством помогну у борби против коронавируса.

Војска Србије мора да одговори бројним изазовима, отуда и припреме Војне болнице у Новом Саду и свих војноздравствених објеката, како би били у служби грађанима и у служби борбе против коронавируса, рекао је он.

Управник Војне болнице потпуковник Драган Коруга истакао је да је та установа спремна за прихват и лечење пацијената са акутним респираторним инфекцијама.

Коруга је додао да је капацитет Војне болнице у Новом Саду око 100 кревета, уз напомену да су њени лекари ангажовани и на збрињавању пацијената у прихватним центрима у Суботици и Новом Саду, наводи се у саопштењу Министарства одбране.