БРОЈ ПРЕМИНУЛИХ У ПОСЛЕДЊА 24 ЧАСА НАЈВЕЋИ ДО САДА

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је да је данас најтежи дан откада се наша земља бори против коронавируса јер је забележено још 305 нових заражених, при чему је у последња 24 часа умрло још осам лица.

Брнабић је на батајничком аеродрому, приликом дочека авиона са руском помоћи, истакла да је број преминулих у последња 24 часа највећи до сада.

Премијерка је указала на то да је од јуче у 15 часова регистровано 305 новозаражених, што је готово три пута више од јучерашњег броја, при чему је изразила бојазан да је ово дан када смо ушли у експоненцијални раст.

Она је исказала захвалност партнерима из Руске Федерације на помоћи, истичући да она долази у најтежем дану за Србију.

Ово је дан када смо ушли у пету недељу борбе и када нам предстоје две веома тешке недеље, што се види и по данашњим подацима, закључила је Брнабић.

Министарство здравља Владе Републике Србије саопштило је да је у Србији до данас у 15 часова регистровано укупно 1.476 потврђених случајева COVID-19.

Од последњег извештаја тестирани су узорци 748 особа, од којих je 305 позитивнo.

Хоспитализовано је укупно 874 пацијената, од којих је 81 на респиратору.

У Србији је укупно тестирано  5.756 особа које су испуњавале критеријуме дефиниције случаја.

Нажалост, од претходног извештаја забележено је и нових осам  смртних случајева, тако да се број жртава коронавируса попео на 39.

Преминуло је шест особа мушког пола и две особе женског пола.

Просек њихових година је 70,75, и, као и код свих претходних жртава, имали су коморбидитете, односно више других болести које су допринеле фаталном исходу.