ДО САДА УПЛАЋЕНО 30 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА ПОДРШКУ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА У ВОЈВОДИНИ

„На наменски рачун за подршку здравственим радницима у Војводини, који је након избијања епидемије изазване вирусом корона отворила Покрајинска влада, до сада је уплаћено 30 милиона динара“, наводи председник Покрајинске владе Игор Мировић.
Он је рекао да су новац уплатиле бројне домаће и стране компаније које послују у Војводини, истичући да је средства у износу од по два милиона динара определила и Српска православна црква, тачније Епархија сремска и Епархија бачка.
„Посебно се захваљујем епископу бачком Иринеју и епископу сремском Василију на одлуци да помогну наш здравствени систем. Црква је кроз историју, не само молитвено и духовно, већ и у материјалном погледу, помагала оне којима је помоћ најпотребнија. Учинила је то и овог пута, а помоћ ће сигурно стићи до оних којима је и најпотребнија“, рекао је председник Мировић.
То је наменски новац који ће бити упућен здравственим радницима у АП Војводини, према транспарентним критеријумима које ће утврдити Покрајински секретаријат за здравство.