ПРЕЦИЗИРАН ПРАВНИ ОКВИР ЗА ПРИМЕНУ ПРОГРАМА ЕКОНОМСКИХ МЕРА

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали одржао је данас у Палати Србија други састанак Координационог тима за имплементацију Програма економских мера за смањивање негативних ефеката проузрокованих пандемијом коронавируса.

У саопштењу Министарства финансија наводи се да је на састанку у потпуности прецизиран правни оквир који би, како се очекује, требало да буде усвојен у петак, 10. априла, на седници Владе Србије.

Планирано је да одмах након усвајања, већ у понедељак, буде упућен позив и упутство привредницима о пријављивању за Програм економских мера.

Овај програм ће садржати мере пореске политике, директну помоћ приватном сектору, мере за очување ликвидности и директну помоћ свим пунолетним грађанима.

Састанку су присуствовали потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, министар за рад запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић, државни секретари Министарства привреде Драган Стевановић и Милун Тривунац, председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж, представници кабинета председника Републике Србије и председнице Владе Србије, као и Пореске управе.