СРБИЈИ СТИГЛА ПОМОЋ ИЗ ТУРСКЕ

Министарство одбране Владе Републике Србије саопштило је да је помоћ, коју је Република Турска упутила Републици Србији у виду опреме за спречавање последица пандемије COVID-19, испоручена данас на Aеродрому “Никола Тесла”.

Турски војни авион, којим је помоћ допремљена, дочекали су министар одбране Александар Вулин и амбасадор Републике Турске у Србији Танжу Билгич.

Вулин је, у име председника Србије Александра Вучића, изразио захвалност председнику Турске Реџепу Тајипу Ердогану на великодушној помоћи, која је, како је истакао, стигла у право време.

Он је том приликом поручио да ће Србија умети да памти ко јој је помогао и ко је био уз њу, као и да своју будућу политику усмерава у складу са таквим чињеницама.

Билгич је изразио саучешће због грађана Србије који су у овом тешком периоду изгубили животе.

Желим да грађани пријатељске земље Србије из ове катастрофе изађу са најмањом могућом штетом. У турском језику постоји изрека: „Пријатељ се препознаје у црним данима.“ Можда ова помоћ неће да реши све проблеме Србије, али Турска жели да покаже да стоји уз Србију у тешким тренуцима, поручио је амбасадор.

Донација из Турске садржи различита медицинска средства, укључујући 100.000 заштитних маски, 2.000 заштитних одела и  1.500 тестова за COVID-19.