ОД ДАНАС ЕЛЕКТРОНСКИ ДО ДОЗВОЛЕ ЗА КРЕТАЊЕ У ВРЕМЕ ПОЛИЦИЈСКОГ ЧАСА

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић потврдила је да ће дозволе за кретање у време полицијског часа од данас поподне моћи да се добију електронским путем.

Брнабић је у изјави за новинаре, након потписивања уговора о донацији Кине за изградњу две најмодерније лабораторије за тестирање на коронавирус, навела да је реч о дозволама за кретање привредника, пољопривредника и грађана који брину о другима.

Она је нагласила да ће тај процес сада бити много ефикаснији, изразивши уверење да ћемо већ од данас поподне имати систем у коме ће се поменуте категорије грађана електронски пријављивати за дозволу, која ће, такође, електронски бити одобрена.

Према њеним речима, тај систем је Влада Србије урадила у сарадњи са Министарством унутрашњих послова и Канцеларијом за информационе технологије и електронску управу.

Брнабић је изразила захвалност заштитнику грађана и његовом тиму, који су указали на то да су дозволе потребне и грађанима који брину о неком, али и на свим осталим сугестијама које се тичу проблема са којима се суочавају грађани током ванредног стања.

Председница Владе је указала на то да се у време ванредног стања јављају многи проблеми, али да се све институције труде да изађу у сусрет грађанима.