КОД 87 ПРИПАДНИКА МУП-А ПОТВРЂЕНА ЗАРАЗА КОРОНАВИРУСОМ

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да је до сада зараза од коронавируса потврђена код 87 припадника МУП-а, а да је 840 њихових колега у самоизолацији.

Стефановић је у изјави за дневни лист „Блиц“ указао на то да је пре неколико дана у изолацији било 920 припадника МУП-а, али да се тај број смањује, као и да се један број њих већ вратио својим задацима.

Он је, говорећи о предстојећем полицијском часу који ће трајати целог викенда, рекао да очекује да ће се грађани тога придржавати јер схватају да од њиховог понашања зависи број новозаражених и да има смисла придржавати се тих мера.

Према његовим речима, највећи број људи поштује мере, а они који их крше биће кажњени, при чему у томе неће бити разлике ни по томе како се зову, нити колико су имућни.

Он је рекао да је у време ванредног стања забележен пад стопе криминала у Србији за око 55 одсто и негирао тврдње да је породично насиље у порасту.

Статистика показује да је то насиље заправо у опадању, истакао је Стефановић и охрабрио све жене да пријаве било какво насиље, поручивши да ће полиција одмах реаговати и умети да их заштити.