ЗА ВИКЕНД ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ МОГУ ДО ЊИВА САМО НА МЕХАНИЗАЦИЈИ

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде у Влади Републике Србије Бранислав Недимовић саопштио је данас да ће пољопривредници у Србији моћи следећег викенда потпуно слободно да изађу на њиве и обављају пролећну сетву, под условом да су на пољопривредној механизацији.

Недимовић је у изјави за агенцију Танјуг, поводом забране кретања од данас у 17 часова до понедељка у 5 часова ујутру, у оквиру мера за сузбијање ширења коронавируса. навео да ће пољопривредници, као и свих претходних викенда, моћи слободно да изађу на њиве на тракторима како би обављали сетву, пре свега кукуруза и других култура.

Он је истакао да је веома важно да они буду на својој пољопривредној механизацији како не би било злоупотреба, нагласивши да у том случају апсолутно неће бити никавих проблема.

Министар је указао на то да је Влада потпуно свесна значаја хране и пољопривреде у овом тренутку, и додао да пролећна сетва може да се настави како би било засађено планираних два милиона хектара, што је задатак и обавеза.

Недимовић је рекао да су пољопривредни произвођачи изузетно дисциплиновани када је реч о мерама за борбу против коронавируса, и да воде рачуна о свему, при чему је нагласио да је ресорно министарство било максимално кооперативно у односу са њима и да ће тако бити и даљ