ЗБОГ УМАЊЕЊА ПРИВРЕДНИХ АКТИВНОСТИ ИЗАЗВАНОГ ПАНДЕМИЈОМ БИЋЕ КОРИГОВАН ПОКРАЈИНСКИ БУЏЕТ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић захвалио је данас свим грађанима АП Војводине на дисциплини и одговорности што је, како је рекао, довело до веома доброг резултата у борби против вируса ковид 19.

„Захваљујући понашању грађана и поштовању мера које је донела Влада Републике Србије и раду свих здравствених радника, КЦВ, Института за јавно здравље Војводине и свих других регионалних болница, Војводина је у овој епидемиолошкој кризи направила велики резултат“, изјавио је данас председник Мировић уочи заседања Скупштине Војводине.

До сада је тестирано више од 17.000 особа, од којих је 787 било позитивно. Када упоредите ове податке са подацима других покрајина и регија које имају око 2 милиона становника, видећете наше резултате, нагласио је Мировић.

Према његовим речима, и систем социјалне заштите у АПВ показао је велику одговорност и професионализам како би се сачували они који су били најугроженији у овој пандемији.

Председник Мировић истакао је да је у протекла два месеца пала привредна активност и да је било неопходно кориговати покрајински буџет. Он ће бити умањен за 4,2 милијарде динара односно 5,4 процента.

Важно је истаћи да ће инвестиције које смо започели бити настављене сем четири пројекта за која није до почетка маја ни започета процедура.

Реч је о реконструкцији Позоришног трга у Новом Саду, уређењу фасада у Суботици, реконструкцији комуналне инфраструктуре у Панчеву и реконструкцији Градског стадиона у Зрењанину.

То су четири града која имају довољно сопствених средстава да овај посао могу преузети на себе, додао је председник Мировић и истакао да у области здравства неће бити никаквих уштеда као и да се није одустало ни од једне мере социјалне заштите.

Највише су умањења средства намењена реализацији инвестиција преко Управе за капитална улагања Војводине у износу од 1,217 милиона динара. Они који највише троше претрпеће и корекције.

Мировић је нагласио да ће микро и малим предузећима преко Развојног Фонда Војводине бити усмерена кредитна линија под веома повољниим условима.