ВРЕМЕ ЈЕ ЗА СРПСКЕ РАДИКАЛЕ!

„Српска напредна странка је обећавала куле и градове у Војводини. Обећавали су инвестициони бум, равномеран развој, решавање проблема, честит однос према послу, откривање афера и хапшење лопова из досманлијског режима… Шта се од свега тога догодило? Није се догодило ништа. Појео вук магарца. Протекле четири године нису донеле ништа ново у АП Војводини. Покрајинска влада на челу са Игором Мировићем није испунила ни једно обећање, није решила ни један горући проблем, нити је, у било којој области друштвеног живота, учинила искорак у односу на досманлијску владавину. Време је, да се на предстојећим покрајинским изборима, неспособна, бахата и у криминалу огрезла напредњачка власт смени. Време је да на чело АП Војводине дођу поштени, одговорни, способни и стручни људи. Време је за српске радикале.“ – изјавио је на данашњој конференцији за медије Ђурађ Јакшић, први на листи кандидата Српске радикалне странке на покрајинским изборима.

Јакшић је рекао да је, за разлику од њихове политичке конкуренције, главни адут српских радикала конкретан програм и људи.

„Излазимо на предстојеће изборе пред народ чистих руку и образа, са прецизним програмом који ће омогућити квалитетнији живот на простору северне српске Покрајине. Српска радикална странка зна шта су проблеми и приоритети у Војводини и уколико нам народ укаже поверење, свим расположивим средствима борићемо се за бољи живот у свакој општини. Увешћемо ред у покрајинској администрацији и ЈП, укинути којекакве агенције и фондове као паралелне институције, увести стриктну контролу над тзв. пројектним финансирањем, који је „црна рупа“ покрајинског буџета. Подстицаји, фондови и програми који се финансирају из буџета не смеју остати привилегија одабраних – партијских послушника, рођака, кумова и другова, него могућност за решавање проблема оних којима је заиста потребна. Сваки сељак, привредник, млади брачни пар, туристички радник, културни посленик и спортиста мора добити равноправну шансу за стимуланс из покрајинског буџета.“ – истакао је Јакшић.

Српски радикали истичу да се морају обезбедити већа буџетска средства и дефинисати нови подстицајни програми из области пољопривреде, привреде, социјалне заштите, заштите животне средине, културе и спорта.

„Направићемо огромне уштеде у буџету гашењем појединих фондова, агенција и канцеларија, чији су ефекти рада минорни. Нећемо трошити милионе на непотребне, мегаломанске пројекте, него их усмерити у нове развојне пројекте и програме у складу са стварним потребама људи. Српска радикална странка не обећава „брда и долове“, него рад, ред, решавање проблема и честит однос према послу.“ – закључио је Ђурађ Јакшић.