ПОДЕЛА ПРЕХРАМБЕНИХ И ХИГИЈЕНСКИХ ПАКЕТА ЗА ПРИПАДНИКЕ РОМСКЕ НАЦИОНАЛНЕ МАЊИНЕ

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања , обезбедило је  прехрамбене   и хигијенске пакете за  породице ромске нациоиналности које су у социјалној потреби, а које живе у  Сремским Карловцима.

Чланица извршног одбора Националног савета ромске националне мањине, госпођа Живана Живановић у сарадњи са представницима општинеске управе Сремски Карловци, Црвеним крстом  и сарадницима из удружења цивилног друштва, уручила је јуче хуманитарну помоћ најугроженијем становништву у овој општини.

– Ово је само још једна у низу акција које општина Сремски Карловци реализује, за време пандемије. У протеклом периоду организоване су још две велике акције. Прво је град Нови Сад обезбедио хигијене маске и рукавице, а након тога Канцеларија за инклузију Рома, захваљујући средствима покрајинске Владе, поделила хуманитарну помоћ ромском породицама – исткала је Живановић.

Она је на крају искористила прилику да се у име грађана ромске националности који живе у општини Сремски Карловци, захвали свима актерима који су учествовали у овим акцијама, и да најави нове хуманитарне активности које ће бити релализоване у наредном периоду.