НАПРЕДУЈУ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ НОВОГ ВРТИЋА И КАНАЛИЗАЦИЈЕ НА КЛИСИ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић посетио је Клису и обишао радове на изградњи канализације отпадних вода у сливу Баја Пивљанина – фаза 2 за које је издвојено 200 милиона динара. Он је посетио и петочлану породицу Дујин која живи у Улици Драгиње Ружић и реализује идеју о покретању малог бизниса, а потом се упутио на градилиште будућег објекта Предшколске установе „Радосно детињство“ који се налази у Ораховој улици. 

-Територија Клисе је једно велико градилиште, јер се истовремено улаже у путну инфраструктуру, затим у оно што је недостајало деценијама – канализациону мрежу, а коначно овај стари део Новог Сада добија модерно обданиште у Ораховој улици. Град мора равномерно  да се развија и ми смо ту да стварамо приближно исте или једнаке услове за живот свих Новосађана, јер сви грађани плаћају порез и исто су одговорни према граду. Ми смо током осам година, а везано за путну инфраструктуру, канализацију, воду, школе, вртиће, изградњу културне станице и месних заједница на териртиорији Клисе и Слане баре уложили око три милијарде динара. Будуће обданиште ће до краја ове године примити 300 нових малишана о којима ће у потпуно опремљеном простору бринути преко 30 запослених. Људи са Клисе, Видовданског насеља и Слане баре децу неће морати више да воде у друге делове града, већ у Орахову улицу, а додатно, овај крај ћемо потпуно уредити и он ће имати нови паркинг простор, расвету и потпуно другачији, урбанији амбијент, што ће свакако утицати на пораст вредности некретнина у овом кварту. Комплетно смо уговорили и решавамо последњу фазу канализационе инфраструктуре у сливу Улице Баја Пивљанина и суседних улица, и у току је пројектовање инфраструктуре за Горње ливаде, велико клисанско насеље настало на некадашњим њивама. Нисмо одустали од бесплатних вртића, иако је ово тешка година за све па и за наш град, тако да ћемо наставити и у овој години да пружамо породицама потпуно бесплатан боравак деце у предшколској установи и да субвенционишемо приватне вртиће, а спремамо и тендер за куповину уџбеника за све ђаке прваке. Жеља нам је да економски стандард Новог Сада буде још бољи, да нашим васпитачицама расте плата, а оно што са сигурношћу могу да најавим јесте да ћемо у наредне четири године градити три до четири нова обданишта, што је већ плански предвиђено, и то на Адицама, Сајлову и Ветернику, а где год услови дозволе, прошириваћемо постојеће капацитете. Нићи ће вртић и на Југовићеву, тамо где градимо станове за припаднике снага безбедности, а угао улица Кола српских сестара и Мише Димитријевића, односно некадашња полицијска станица, предвиђена је такође за обданиште – рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Породица Дујин коју је градоначелник посетио обилазећи Клису је петочлана породица. Бранислав и Александра су млади брачни пар са троје деце и запослени су, али желе да покрену и сопствени бизнис, пансион за псе који је направљен и чека своје прве госте. Градоначелника су на градилишту у Ораховој улици дочекали извођач радова и директорица ПУ „Радосно детињство“ Маја Попов који су га известили о темпу извођења радова на завршетку изградње потпуно новог објекта те установе за који је Град издвојио 350 милиона динара за грађевинске радове, а тек ће уследити  нова улагања за опремање.