ПРОБИЈЕНА И ДРУГА ТУНЕЛСКА ЦЕВ НА ГРАДИЛИШТУ БРЗЕ ПРУГЕ У ЧОРТАНОВЦИМА

„Ова инвестиција од огромног је значаја за Војводину и целу Србију јер деценијама нисмо имали овако велика инфраструктурна улагања. Поносни смо на све који су успели да овај огроман посао доведу до ове фазе. Хвала председнику Републике Србије Александру Вучићу и Влади Републике Србије као и свима који су учествовали у овом захтевном пројекту“, казао је данас председник Покрајинске владе Игор Мировић приликом обиласка градилишта у оквиру изградње брзе пруге Београд–Будимпешта.

Како је нагласио Мировић, имаћемо велику привелегију да на овој великој траси од Београда до Будимпеште будемо први који ће користити брзу пругу.
Тунел „Чортановци“ обухвата две тунелске цеви, укупне дужине 2.242 метра.
Ова деоница најзахтевнији је део изградње пруге за велике брзине од Београда до Будимпеште.

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је да је ова деоница најсложенија у овом делу Европе, као и да на овом градилишту поред руских раде и српске компаније у три смене.

„Од јесени очекујемо почетак радова и на трећој деоници од Новог Сада до границе са Мађарском, а од следеће године од Београда до Новог Сада путоваћемо 30 минута“, изјавила је министарка Михајловић.

„Ово је веома битан дан јер овај пројекат остаје будућим генерацијама. Радови се одвијају планираном динамиком, нису стали ниједног тренутка, и ми смо на то веома поносни“, казао је директор Огранка „РЖД Интернешнл“ у Србији Мансурбек Султанов.

Председник Мировић, министарка Михајловић и директор Султанов претходно су обишли Основну школу „Јован Дучић“ у Петроварадину, у којој је уз подршку ове компаније обезбеђен Информациони кабинет и спортска хала.

„Овим гестом компанија „РЖД Интернешнл“ показала је и друштвену одговорност и солидарност“, оценио је председник Мировић.