НАКОН ШЕСТ ДЕЦЕНИЈА У ПИНКИЈЕВОЈ ШКОЛИ У СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ ОБНОВЉЕН ПОД ФИСКУЛТУРНЕ САЛЕ

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез обишао је данас ОШ „Бошко Палковљевић Пинки“ у Сремској Митровици, где је средствима Секретаријата за спорт и омладину у износу од 2,9 милиона динара саниран под фискултурне сале.

„Прошле године смо обишли ову школу након чега смо заједно са Градом Сремском Митровицом, коме је обнова сале један од приоритета, подржали пројекат и заменили под који због године изградње није био у најбољем стању. Данас ми је задовољство што видим ову салу која изгледа као да је нова. Ово је једно озбиљно, темељно улагање и још један у низу пројеката које смо успели да реализујемо на конкурсу за санацију, опремање и изградњу спортских објеката на територији АП Војводине“, рекао је Батез.

Том приликом он је разговарао са директором Школе и представницима Града о будућим пројектима везаним за санацију спортских објеката. „Ово је трећа школа у претходних неколико година у којој је Секретаријат за спорт и омладину подржао пројекте. Урађен је отворени терен у ОШ „Јован Јовановић Змај“ и саниране су трибине на отвореном атлетском стадиону“, казао је Батез.

Секретар је нагласио да је за четири године подржано преко 200 пројеката опремања, санације, адаптације и изградње фискултурних сала. Покрајински секретаријат за спорт и омладину уложио је у ове пројекте преко 200 милиона динара, док је Покрајинска влада преко Управе за капитална улагања помогла изградњу неких важних спортских објеката.

„Ове године требало је да организујемо Републичку школску олимпијаду, која се одржава једном у четири године и на којој смо очекивали учешће преко 8.000 деце. Међутим, због пандемије вируса корона вероватно ће, као и сви велики спортски догађаји, бити одложена за наредну годину“, истакао је Батез.

Директор Игор Дошен казао је да је фискулктурна сала у тој школи изграђена шездесетих година прошлог века, те да од тада није реновирана.

„Уз подршку Покрајине данас у сали имамо најсавременији под који испуњава највише стандарде када су у питању безбедност и здравље људи, док су зидови окречени еколошком бојом“, казао је Дошен и додао да је у плану замена расвете, као и изградња  спољњег спортског терена, будући да ова школа једина у граду нема такав терен.

Заменик градоначелника Сремске Митровице Светлана Миловановић захвалила је Покрајинској влади и ресорном секретаријату на подршци за реновирање сале у Пинкијевој школи.

„Ова сала је изграђена 1961. године, и јесте редовно одржавана, али до сада није урађена озбиљна реконструкција“, навела је Светлана Миловановић и изразила задовољство што ће ученици од септембра имати много боље услове за одржавање наставе физичког, као и здравију средину у којој ће боравити. Она је рекла да се нада да ће успешна сарадња са Секретаријатом за спорт бити настављена и на пројектима у другим школама у Сремској Митровици.