САГРАЂЕНА НОВА ФАБРИКА У НОВОМ САДУ ГДЕ ЋЕ БИТИ ЗАПОСЛЕНО 500 РАДНИКА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић посетио је објекат нове фабрике у граду „CTPark Novi Sad“ чији је закупац компанија „BMTS-technology“. Он је заједно са директором “CTP Invest” за Србију Влатком Ђуричеком и директором “BMTS” Семеја Гунтером који је задужен за пословање те компаније у Европи и за српско тржиште, прошетао кроз новоизграђену халу и обишао канцеларијски простор те компаније, где су разговарали са запосленима. Наиме, компанија „BMTS Technology“, као један од водећих произвођача турбо-пуњача у свету, клијент је компаније „CTP Invest“. Уговор између две компаније потписан је почетком јула 2019. године, радови су почели у августу те године, а завршени за око осам месеци.

Објекат фабрике је укупне површине 24 350 м2, а компанија „BMTS“ ће Новом Саду донети око 500 радних места. Биће направљен Развојно-истраживачки центар за 50 инжењера и додатних 70 факултетски образованих радника, док ће 380 људи радити у самој производњи.

– Град се дуго борио за оживљавање индустријске зоне Север 4 и исплатило се све оно што смо радили у погледу развоја економије града. Импресиониран сам брзином којом је „CTP Invest“ изградио ову фабрику, а посебно ме радују планови „BMTS“ за развој и проширење пословања у нашем граду. Срећан сам, задовољан и поносан што овакве две компаније сарађују у Новом Саду, што је својеврсна позивница за друге инвеститоре широм света да управо нас изаберу за свој бизнис. „CTP Invest“ има преко 5,6 милиона квадратних метара пословног простора свуда у Европи и ради са највећим светским компанијама. Хвала им што су се определили за Нови Сад, купили земљиште и саградили ову лепу халу, а захвални смо и на доласку једног од највећих произвођача турбо-пуњача „BMTS“ који ће овде до 2024. године запослити чак 500 људи да производе и развијају производе за аутомобилске гиганте. Честитам младим људима на запослењу, јер како сам обавештен, њих 74 већ ради у овом објекту и углавном су на задужењима везаним за канцеларијски посао. Након монтирања опреме, следи и запошљавање радника у производњи. Почетком септембра ће бити готово постројење, и очекујемо почетак производње у овој хали, а Нови Сад ће ускоро имати комплетно завршену индустријску зону Север 4, јер планирамо врло брзо да кренемо у реализацију продаје преосталих, неискоришћених хектара где ће уместо ливаде, бити обезбеђен посао за неколико хиљада људи – рекао је градоначелник Милош Вучевић и нагласио да Нови Сад бележи повећање броја запослених од 28 хиљада у последњих шест година и да се неће стати на томе.

Директор „CTP Invest” за Србију Влатко Ђуричек, подсетио је на то да компанија поседује највећи интегрисани систем врхунских пословних паркова у Централној и Источној Европи.

– У Србији послујемо две године и осам месеци и изузетно смо задовољни целокупним окружењем и сарадњом са локалном заједницом. До сада смо формирали више оваквих паркова у Србији, а неколико њих је у фази пројектовања или изградње. Нови Сад има одличан потенцијал и издваја се као град са одличним карактеристикама који привлачи највеће клијенте, попут „BMTS“-а. Сматрам да ће сви бити дугорочно задовољни, а ми намеравамо да наставимо инвестирање у овој зони о чему ћемо детаљније причати кад све буде извесно – рекао је Влатко Ђуричек нагласивши да ће објекат у Новом Саду добити статус „зеленог“ објекта, захваљујући сертификату „Breeam“ који пружа потврду да је градња у складу са принципима одрживог развоја и енергетске ефикасности.

Директор Гунтер Семеја из “BMTS Technology” нагласио је да је много истраживањa тржишта у разним државама претходило одлуци да управо у Новом Саду буде постројење те компаније.

– Наша глобална стратегија је усмерена ка плану да постанемо препознатљиви као компанија која је у самом врху произвођача турбо-пуњача у Европи и да пословање проширимо још више. Нови Сад има одличан потенцијал за инвестирање. Наишли смо на добре услове, не само у виду инфраструктуре, већ и подршке локалне самоуправе. Планирамо проширење након свечаног отварања у септембру ове године, а „CTP Invest“ нам је у овој мисији врло добар партнер. Наше амбиције се односе на проширење и то управо овде, јер смо у Новом Саду стекли поуздане партнере  – рекао је Гунтер Семеја.