ПРЕДСТАВЉАЊЕ ТУРИСТИЧКИХ ПРОГРАМА „ЛЕТО 2020. У СРБИЈИ И ВОЈВОДИНИ“

У Привредној комори Војводине (ПКВ) данас је одржана конференција за новинаре, на којој су војвођанске туристичке агенције имале прилику да представе атрактивне туристичке програме са богатом и разноврсном туристичком понудом за све узрасте.

Новонастала ситуација изазвана корона вирусом изазвала је већу тражњу за туристичким програмима на домаћем тржишту, што је дало могућност и шансу туристичким агенцијама да се окрену домаћим туристима који нису у довољној мери упознати са туристичком понудом Србије.

Конференцију је отворила Драгица Самарџић, виши саветник за туризам ПКВ, наводећи

да  данашњи догађај има за циљ да се домаћим туристима представи Србија и Војводина као атрактивна туристичка дестинација путем конкретних туристичких пакета који се налазе у понуди војвођанских туристичких агенција.

„Током 2019. године у Србији је остварено око 10.100.000 ноћења од ноћења страних туриста чине 40 одсто, што указује на чињеницу да смо на светском туристичком тржишту препознати као атрактивна туристичка дестинација. Додела ваучера за одмор у Србији, као једна од мера ресорног Министарства, поспешиће развој домаћег туризма и омогућити туристичким агенцијама да своје пакете креирају уз могућност коришћења ваучера“, рекла је Самарџић.

Обраћајући се присутнима, Наташа Павловић, директор Туристичке организације Војводине (ТОВ), истакла је да ПКВ и ТОВ заједничким снагама пружају подршку туристичкој привреди.

 „Током трајања ванредног стања Туристичка организација Војводине активно је радила на промотивној кампањи путем друштвених мрежа, у наредном периоду, рад ТОВ-а ће бити усмерен ка промоцији и пројектима развоја туризма у Војводини“, навела је Павловић.

На данашњој конференцији за новинаре, прилику да представе туристичке програме имали су: Иванка Тасић, директор агенције „Панакомп-Земља Чуда“, Тијана Шипчић, извршни директор туристичке агенције „Магелан травел“, Борис Еремић, извршни директор туристичке агенције „Компас туризам енд травел“, Дејан Танацков, представник агенције „Милениум травел“ из Вршца и Данко Денеш, директор „Алфа травел си“ из Суботице.