MИРОВИЋ: ЗА ПУТНУ ИНФРАСТРУКТУРУ У ОПШТИНИ ШИД ДОДАТНИХ 170 МИЛИОНА ДИНАРА

„Покрајинска влада за четири године уложила је 290,6 милиона динара за инфраструктурне пројекте у општини Шид“, изјавио је данас председник Покрајинске владе Игор Мировић током посете тој општини и истакао да ће улагања Покрајинске владе у ту општину у наредне четири године бити један од приоритета.

Том приликом он је обишао водоторањ у насељу Љуба, где је пуштена у рад водоводна мрежа, као и индустријску зону у Адашевцима и радове на реконструкцији пута Јамена–Рачиновци, који се налази на тромеђи Србије, Хрватске и Босне и Херцеговине. Покрајинска влада издвојила је за реконструкцију тог пута 170 милиона динара.

„Ово је посао који се чекао деценијама. Изградња пута учиниће да Јамена не буде више потпуно изолована. По завршетку радова она ће добити везу са Републиком Хрватском и то ће бити, након изградње граничног прелаза, најкраћи пут до Републике Српске“, казао је Мировић.

Он је истакао да је Покрајинска влада у протекле четири године у овој општини изградила и реконструисала водоводну мрежу у насељима Љуба, Сот, Бикић и Привина Глава, најавивши да ће у наредним недељама почети и радови на водоводној мрежи у Моловину.

„Шид није имао индустријску зону, те смо и тај посао завршили и очекујемо првог инвеститора. У наредне четири године, када говоримо о сремским општинама, Шид ће нам бити у првом плану. Са новим путем који се гради од Кузмина до границе са Републиком Српском, са реконструисаним ауто-путем од Кузмина до Батроваца, као и са другим инвестицијама које радимо заједно са Владом Републике Србије и локалном самоуправом, перспектива ове општине биће много боља. Имамо јасне планове за наредне четири године за општину Шид и настављамо са инвестицијама, пре свега у путну мрежу“, рекао је председник Мировић.

Заменик председника Општине Шид Зоран Семеновић истакао је да је зона у Адашевцима за протекле три године од оранице постала инфраструктурно опремљена индустријска зона која је спремна за домаће и стране инвеститоре. Он је казао да Oпштина има петогодишњи план развоја уз подршку Владе Републике Србије и Покрајинске владе.

Радној посети општини Шид присуствовали су и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић и директор Управе за капитална улагања Војводине Недељко Ковачевић.