ВЕТЕРНИК СЕ ИНТЕНЗИВНО РАЗВИЈА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић посетио је Ветерник и том приликом обишао радове на реконструкцији коловоза, породично пољопривредно газдинство, као и ДОО за трговину, производњу и услуге „Зиг трејд“. Њега су на углу улица Лептирове и Ластине у том делу града дочекали директор ЈКП „Пут“ Душан Радојичић и директор предузећа „Пут-инвест“ Иван Плазонић са радницима који су нагласили да се радови изводе према планираној динамици.

– У Ветерник смо можда и највише инвестирали у протеклих осам година, али морамо још да радимо. Закључно са новоизграђеним становима у делу насеља који се простире северно од Новосадског пута и са реконструкцијом Дома за децу у Ветренику, у ту месну заједницу је инвестирано 3,2 милијарде динара. Радови у Лептировој улици су само један део активности који се тренутно одвија у сфери путне привреде у Ветернику, а имамо још 63 улице које треба да буду асфалтиране. Морам напоменути и то да их је некад било чак две стотине више за асфалтирање, а сада су оне све уређене. Урадили смо више од 1300 нових прикључака на канализацију и око 32 километра канализационе мреже. Добра вест за грађане Ветерника, поред тога што је ове године уложено 100 милиона динара у путарске радове, јесте то да се решава проблем са притиском воде и водоснабдевањем. То решавамо путем две велике инвестиције. Прво ћемо направити вод са већим промером који иде од Ветерничке улице на Адицама до цркве у Ветернику чија је вредност око 75 милиона динара, а онда радимо у северном делу Ветерника вод који спајамо са руменачким водоводом, а то је посао вредан 84 милиона динара. Градићемо још један вртић у Ветернику, трећи у овом делу града, а у току је израда пројекта. Очекујем да ће изградња кренути следеће године, а биће капацитета за формирање 15 група, тј. за упис око 300 малишана. Променом тарифног система ЈГСП „Нови Сад“ Ветерничани који су до сада плаћали аутобуску карту 110 динара, сад плаћају 65 динара, а највећа уштеда се односи на децу, јер се по ђаку или студенту штеди 17000 динара. Ускоро добијамо још неколико улазно-излазних праваца на потезу Ветерник-Нови Сад, и то преко Булевара Јована Дучића, Улице Драгослава Срејовића и Улице краља Петра I према Сајлову и излазу на ауто-пут. Тиме ће Ветерник добити обрисе једног правог градића који ће живети свој пун потенцијал. Неопходно је континуирано разговарати са грађанима и чути шта је то што их мучи и шта очекују, као и оно с чим су задовољни. Ми ћемо наставити да улажемо и да људима стварамо квалитетне услове за живот. Хвала грађанима на стрпљењу и сугестијама, као и путарима који вредно раде, а добио сам обећање да ћемо ускоро асфалтирати и Голубову и Месечеву улицу на Фештеру – рекао је градоначелник Милош Вучевић, који је нагласио да су велика улагања у све делове града могућа због одговорног односа градске управе према новцу грађана, и нагласио да је 2009. године градски буџет износио 15 милијарди динара, док је у 2020. години он чак дупло већи и износи 30 милијадри динара.

Након тога, уследила је посета пољопривредном газдинству породице Писарев која се бави ратарством и обрађује око 100 хектара земље, а градоначелник је разговарао са домаћином Николом са којим је обишао то газдинство у Ветернику. Градоначелник је са сарадницима посетио и „Зиг трејд“ где је разговарао са власницима и запосленима о последицама пандемије на пословање, као и о могућностима за развој малих и средњих предузећа.