ПРВИ ДАН КУПА ВУЈАДИН БОШКОВ ЗА ЈУНИОРЕ

Четврти интернационални фудбалски Куп „Вујадин Бошков”, одржава се у Новом Саду на теренима СЦ „Сајмиште” од 12 до 14 јуна 2020. а организатор је Град Нови Сад.

По речима координатора Веселина Вилотијевића заступника Фудбалског савеза Града Новог Сада, Куп је јуниорски, тродневни, има 150 екипа и преко хиљаду учесника. Ове године због короне, учесници су само из Србије и Босне и Херцеговине. Прошле године су учествовале 22 земље света, Јапан, Аустралија, Ирска итд.

Узраст фудбалера и фудбалерки је од 7 до 12 година, Куп је позивног типа али је ове године због короне организатор мало био блажи па је дозволио свим јуниорским екипама да се пријаве. Велики је тим особља задужен за овај турнир, делегата, обезбеђења, судија, те се координатор нада да ће организација бити задовољавајућа за све учеснике.

Први дан је протекао добро, очекује се додела медаља за узраст 2009. У генерацији 2013. која је завршила такмичење, прво место је узела „Бистрица”, друго „ОДР” а треће  екипа „ГДМ”, стицајем околности сви из Новог Сада, а надамо се добрим резултатима и гостујућих екипа.

Пред нама су још два такмичарска дана викенда, време је лепо и липе миришу, сви су добродошли да бодре играче, нарочито родитељи са децом.

 

Текст и фото: В. Раонић;