ОТВОРЕНА НОВА СПОРТСКА БАЛОН-ХАЛА У АДИ

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић присуствовао је данас у Ади,  заједно са председником Скупштине Војводине Иштваном Пастором, отварању балон–хале у оквиру Рекреационог центра „Адицa“, модерног спортског објекта чија је изградња коштала 25 милиона динара.

Милићевић је овом приликом изјавио да је изградња овог објекта још једна потврда одличне сарадње Покрајине са Oпштином Ада у претходном периоду.

„Заједничким улагањем из покрајинске и општинске касе, и делом из донације из Мађарске реализоване преко Фудбалске академије из Бачке Тополе, Ада је добила изузетан спортски објекат у коме ће сви рекреативци, али и професионални спортисти, моћи да тренирају фудбал у најбољим могућим условима“, казао је Милићевић и додао да ће овај објекат посебно значити најмлађима.

Он је рекао да ће отварање овог објекта обогатити и туристичку понуду општине Ада, јер ће у њему бити организовани фудбалски кампови и турнири, као и тренажни процеси спортских клубова.

„Покрајинска влада је у претходне четири године уложила 1,32 милијарде динара у спортску инфраструктуру широм Војводине“, казао је Милићевић и навео да ниједна локална самоуправа у том сегменту није занемарена.

Он је навео и то да је у развој општине Ада уложено више од 350 милиона динара – у путну инфраструктуру, водоснабдевање, подстицаје пољопривреди, отварање нових радних места и друго. Сва та улагања су допринела томе да Ада остане међу развијенијим општинама не само у Војводини, већ и у целој Србији.

Председник Скупштине Војводине Иштван Пастор честитао је свим учесницима у релизацији овог пројекта, који омогућава да се деца током читаве године баве спортом. Он је навео да је балон-хала у Ади део пирамидног система који гради ТСЦ из Бачке Тополе, и који на врху има врхунски фудбал, а на нижим нивоима масовни спорт без ког нема ни врхунског.

„Ова инвестиција је значајна и ван оквира фудбала, јер се деца кроз спорт уче заједништву, припадности екипи и пожртвовању зарад заједничког циља“, казао је Пастор. Он је додао да је идеја да се академски систем спорта установи у Сенти за ватерполо и пливање, у Kањижи је положен камен темељац за академију за рвање, у Ади је у плану академија за рукомет, а на Палићу изградња веслачког центра, а за кошарку у Суботици.

Присутнима су се обратили председник Општине Ада Золтан Билицки, председник Фудбалског клуба АФK из Аде Тамаш Тот и председник Фудбалског клуба ТСЦ Јанош Жембери, а свечаности су присуствовали и покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез и начелник Севернобанатског округа Никола Лукач.