ЦЕНТАР СТЕПАНОВИЋЕВА БИЋЕ СПРЕМАН ЗА ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ВЕЛИКОГ ЈУБИЛЕЈА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић посетио је приградско насеље Степановићево и том приликом обишао је новоизграђено дечије игралиште, терен за боћање и кошаркашки терен, радове на реконструкцији зграде Месне заједнице, а потом су га угостили чланови Клуба пензионера “Степановићево“.

– Ово је најудаљеније приградско насеље које ће крајем ове године прославити 100 година од оснивања, када су солунски добровољци добили ово место од тадашњег краља Александра I Карађорђевића, те заслужује посебну пажњу и бригу. У претходним годинама завршили смо комплетну канализациону мрежу и пречистач, улагали смо у школу, а водили смо рачуна и о културном животу. Теку радови на комплетном реновирању Дома културе у Степановићеву и драго ми је што их изводи ЈКП “Стан“ које је било пред банкротом, а сада је добро организована фирма. Ту су смештени и Клуб пензионера, Џудо клуб, Удружење “Лазарица“. Видимо да се живот интензивно одвија на  игралишту и спортским теренима које смо обезбедили – нагласио је градоначелник Вучевић.

Он је рекао да је веома добро што је Град са Железницама Србије постигао договор око изградње брзе пруге Нови Сад-Суботица, која делом пролази кроз Степановићево, да не буде пресецања села, већ да се изгради подвожњак.

– Уштеда мештана Степановићева због новог тарифног система ЈГСП износи 34000 динара по ученику, а цена дневне карте је са 190 динара снижена на 110 динара, и то значи људима који користе јавни превоз. И на овом потезу саобраћају нови аутобуси, уређујемо централни трг, па ће Степановићево моћи адекватно да обележи важан јубилеј – изјавио је Милош Вучевић појашњавајући да Град и Држава чине све како би обезбедили боље услове за живот људи, да остају у својој земљи и стварају велике породице.