У КУЛИ СЕ ГРАДИ МОДЕРАН СПОРТСКО-РЕКРЕАТИВНИ ЦЕНТАР

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић обишао је данас радове на изградњи спортско-рекреативног центра у Кули, инвестиције коју заједнички финансирају Покрајинска влада и Општина Кула. Досадашња вредност радова је око 335 милиона динара. 

Милићевић је рекао да је са председником Општине Кула разговарао о заједничком аплицирању код Владе Србије и фондова како би се обезбедила средства за завршетак пројекта у наредних годину дана.

„Ради се о једном грандиозном пројекту који није димензиониран само за Кулу, јер треба да буде велика развојна шанса за овај део Бачке и једна од развојних полуга привреде у општини Кула“, казао је Милићевић. 

Он је навео да се туризам у Србији добро развија, те да је у 2019. години приход од туризма био око 1,4 милијарде евра.

„Ако се вратимо само неколико година уназад, то је било на нивоу од 700 до 800 милиона евра. За свега  пет-шест  година, Србија је дуплирала приход од туризма. То је једна озбиљна привредна грана која знатно доприноси нашој економији и расту БДП-а“, рекао је Милићевић.

Према његовим речима, Покрајинска влада је за четири године издвојила скоро 921 милион динара за финансирање пројеката на територији општине Кула. Финансирана је санација дечјег диспанзера у Сивцу, обнова школа, изградња водних објеката и канализације, затим саобраћајница и пратеће инфраструктуре у индустријској зони, уређење атарских путева.

Председник Општине Кула Дамјан Миљанић рекао је да радови на изградњи ниједног тренутка нису престајали и поред тешкоћа које су их пратиле.

 „Разговарали смо како да обезбедимо средства за даљу градњу и надамо се да ћемо следеће године имати прве купаче у овом спортском комплексу“, рекао је Миљанић и додао да недостаје око 160 милиона динара за завршетак прве фазе и добијање употребне дозволе.

Обиласку су присуствовали покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез и директор Управе за капитална улагања Недељко Ковачевић.