У ОБНОВУ САОБРАЋАЈНИЦА У БЕЧЕЈУ УЛОЖЕНО ПРЕКО 200 МИЛИОНА ДИНАРА

„У реконструкцију и изградњу саобраћајница у центру Бечеја уложено је преко 211 милиона динара“, изјавио је потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић приликим данашњег обиласка Зелене улице, у чију је комплетну обнову уложено око 135 милиона динара.

У Зеленој улици су обновљене саобраћајнице, расвета, саобраћајна сигнализација, пешачке и бициклистичке стазе.

Милићевић је подсетио на то да је у центру Бечеја реконструисана и Доситејева улица, као и кружни ток, а вредност тих инвестиција је више од 76 милиона динара.

Према његовим речима, у Бечеј је из покрајинског буџета у претходне четири године инвестирано више од 800 милиона динара за саобраћајнице, канализациону и водоводну мрежу, а улагано је и у пољопривреду, подстицаје младима у селима, спортске и школске објекте.

„Разговарали смо данас и о амбицијама шта радити даље на развоју Бечеја, а свакодневно контактирамо са домаћим и страним инвеститорима који могу да започну пословање у овој општини“, казао је Милићевић.

Потпредседник Покрајинске владе је, заједно са секретарима Вуком Радојевићем и Владимиром Батезом и директором Управе за капитална улагања Недељком Ковачевићем, обишао и Спортски центар „Ђорђе Предин Баџа“, где је потписан уговор вредан 3,7 милиона динара за реконструкцију дела објекта у приземљу.

Милићевић је навео да је Покрајинска влада до сада уложила око 50 милиона динара у реконструкцију овог спортског објекта.

„Од тога је 30 милиона динара уложено у санацију крова, што је била прва велика инвестиција на овом објекту од његове изградње“, казао је Милићевић и додао да је улагано и у адаптацију санитарног чвора и свлачионица.

Он је навео да је са руководством Општине разговарао о могућности да се обезбеде средства за кречење спортске дворане и климатизацију једне од најлепших спортских хала у Војводини.

Председник Општине Бечеј Драган Тошић казао је да је веома задовољан сарадњом са Покрајином у протеклом мандату. Посебно је истакао реконструкцију Зелене улице као значајну за тај град, а навео је и то да је у плану обнова улица Золтана Чуке и Данила Киша.

„Обећање које смо пре четири године дали када је реч о реконструкцији најзначајнијих саобраћајница ми смо испунили“, навео је Тошић и додао да има још доста посла и планова који су уз сарадњу са Покрајином оствариви.