ПОМОЋ ЗА ЕКОНОМСКО ОСНАЖИВАЊЕ ЖЕНА ИЗ ИЗБЕГЛИЧКИХ ПОРОДИЦА

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас уговоре за економско оснаживање жена, корисницама Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима на територији Војводине.

„Циљ овог пројекта је да се економски оснаже жене и да се створе материјални услови за њихову трајну и потпуну интеграцију. Заједно смо покренули нове подстицајне линије како бисмо унапредили ову област, створили услове да будемо једнаки и равноправни, имали сви исте шансе и сви били у потпуности интегрисани у друштво у којем живимо“, рекао је председник Мировић.

Он је подсетио на то је да је Фонд само ове године својим програмима помогао најуспешнијим студентима, стамбеном збрињавању породица доделом пакета грађевинског материјала, доделом једнократне помоћи за основне животне потребе, подршком избегличким удружењима као и најугроженијим породицама током епидемије.

„У протекле четири године континуирано повећавамо издвајања за помоћ избеглим, прогнаним и расељеним лицима и тај тренд ћемо наставити и наредних година“, поручио је Мировић.

Директор Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима Душко Ћутило рекао је да је овај програм покренут 2018. године са циљем да се подстакне предузетништво код жена и њихове активности у правцу побољшања родне равноправности. Он је напоменуо да је захваљујући подршци Покрајинске владе од 2016. до 2018. године буџет Фонда удвостручен.