БАТЕЗ ОБИШАO ОБНОВЉЕН СПОРТСКИ ТЕРЕН У МОШОРИНУ И РАДОВЕ НА ИЗГРАДЊИ АТЛЕТСКЕ СТАЗЕ У ВРБАСУ

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез обишао је комплетно обновљен и опремљен мултифункционални спортски терен у ОШ „Исидора Секулић“ у Мошорину, који су са 4,8 милиона динара заједнички финансирали Покрајински секретаријат за спорт и омладину и Општина Тител.

„У протекле четири године Покрајински секретаријат за спорт и омладину подржао је са око 14 милиона динара пројекте изградње и санације спортске инфраструктуре у општини Тител. Поред овог терена у Мошорину, заједнички смо отворили рукометни терен у Тителу,  а помогли смо и санацију и изградњу трибина на терену ﹸБорцаﹸ у Шајкашу“, казао је Батез.

Он је навео да је приликом обиласка школе у Мошорину пре неколико месеци утврђено да ученици немају адекватне услове за наставу физичког.

„Заједнички са општинским руководством дошли смо на идеју да осавременимо ово школско двориште мултифункционалном спортском подлогом“, казао је Батез и додао да су Мошоринци и деца из околних места добили феноменaлан терен за квалитетну наставу физичког и бављење спортом.

Батез је нагласио да постоји могућност да се направи балон-хала и тиме комплетира школска спортска инфраструктура у овом месту.

Како је истакнуто, Општина Тител је партнерски учествовала у реализацији свих пројеката спортске инфраструктуре.

Председник Општине Драган Божић казао је да је овај терен веома значајан за ту општину, која не би самостално могла да финансира такав пројекат.

„Без оваких спортских терена и хала нећемо успети да задржимо младе на селу и зато су овакви пројекти значајни за свако место“, казао је Божић и додао да је Мошорин добио веома практичан терен за све спортове. Он је рекао да би балон-хала решила проблем наставе физичког током зиме, а користила би и спортским талентима по којима је овај крај познат, а који су га често напуштали јер нису имали услове за тренирање.

Секретар Батез обишао је и радове на санацији атлетске стазе на градском стадиону „Шлајз“ у Врбасу. Укупна вредност радова је 4,2 милиона динара, од чега је улагање  Покрајинског секретаријата за спорт и омладину 3,2 милиона, а остатак финансира локална самоуправа.

Предвиђено је да се стара земљана стаза асфалтира, што ће  омогућити омладини да се бави атлетиком. Истовремено ће се створити услови да се у наредном периоду постави тартан стаза.

„Градски стадион у Врбасу, који је један од најлепших у Војводини, деценијама није реновиран и ова инфраструктурна улагања су била неопходна“, казао је Батез.

Он је додао да је до сада заједнички финансирана израдња трибине са 800 седишта, која до сада није постојала на стадиону, а постављени су и дигитални семафори.

Обиласку је присуствовао и председник Општине Врбас Милан Глушац.