ПРЕПРАВЉЕНИ РЕЗЕРВОАР АУТОБУСА ПУН ЦИГАРЕТА

Цариници су последњег дана јуна на прелазу Хоргош, у сарадњи са полицијом, спречили покушај кријумчарења 930 паклица цигарета сакривених у специјално преправљеном „бункеру“ аутобуса.

Кријумчарене цигарете откривене су када се на излазу из земље за контролу пријавио аутобус косовских регистарских ознака, који саобраћа на редовној линији од наше јужне покрајине ка Немачкој.

Након што је свих 39 путника преузело своје торбе ради контроле, цариници су приступили прегледу аутобуса и већ на први поглед уочили да у простору за пртљаг путника постоји неуобичајена тапацирана избочина.

То их је навело на сумњу да је ту можда нешто сакривено, што се показало као добра процена, јер када је са друге стране физички демонтирана бочна страница кревета возача, иза тапацирунга се указала фабричка шупљина за резервоар, преправљенa у „бункер“ за кријумчарење.

Из њега су цариници извадили 930 паклица цигарета „кент“, „давидив“ и „марлборо“ са акцизним маркицама Републике Србије.

33-годишњег возача из Великог Трновца, као и аутобус, који ће такође бити задржан због преправки фабричких шупљина, преузела је полиција.