ПЕСКАРА – ЗРЕЊАНИНСКО МОРЕ

Док су улице и тргови некадашњег Бечкерека у време око војвођанског недељног ручка били пусти, ми смо се упутили једно пет километара од центра. Тамо, на купалишту Пескара смо добили одговор где житељи овог прелепог банатског града проводе топле летње дане. Прилаз купалишту је асфалтиран, са довољно места за паркирање чак и у хладу.

Сазнајемо да је Пескара највеће од три језера настала дуготрајном експлоатацијом песка. Вода је природно чиста а простор на обали је приведен намени градског купалишта. Очишћено је дно језера, постављени су мобилијари и разни садржаји за пријатан боравак током летњих месеци. Улаз је бесплатан а током сезоне присутна је спасилачка служба.

Уживању доприносе бројни угоститељски објекти, који нуде музику и освежење у виду хладних напитака и сладоледа. Ту су егзотични сунцобрани од трске, столице, лежаљке, па и природна хладовина под крошњом дрвета, односно све што вам је потребно за одмор на овој прелепој плажи. У понуди је храна као и забавни садржаји за најмлађе.

Можда ова година није идеална за далека путовања, али ми смо у овом малом рају у шареном хладу под врбом помислили да нам то неће тешко пасти. Зрењанинска „Пескара“ дефинитивно постаје једно од наших омиљених дестинација за летњи период.

За Војвођанске текст и фотографије: Ивана В.