У ВОЈВОДИНИ СЕ ПУНЕ БОЛНИЧКИ КАПАЦИТЕТИ

Тренд троцифреног броја оболелих у АПВ настављен је и током претходна 24 сата и у том периоду регистровано је нових 126 случајева оболелих од ковида 19. Присуство вируса се евидентира у свим војвођанским окрузима, а највећи број оболелих  бележи се у Јужнобачком округу и граду Новом Саду.

Тренутно je на територији Војводине потврђено 1275 активних случајева пацијената заражених вирусом.

У Клиничком центру Војводине се у овом тренутку лечи 201 пацијент од којих се 16 налази на механичкој вентилацији и у тешком општем стању. У Општој болници у Панчеву на лечењу је 100 пацијената. У осталим ковид центрима општих болница у Војводини налази се 95 пацијената, од тога је у Врбасу 36, у Сремској Митровици 20, у Сомбору 15, Суботици 13, у Вршцу 8 и у Кикинди 3.

У Институту за здравствену заштиту деце и омладине Војводине у Новом Саду налази се троје деце код којих је потврђено присуство овог вируса.

Од почетка епидемије, од вируса је оболео 321 здравствени радник у Аутономној Покрајини Војводини.

Нажалост, до данашњег дана од последица ове опаке болести преминула су 54 грађанина АП Војводине.

Сви ови подаци нам јасно указују на то да је ситуација веома озбиљна и да је последњи тренутак да покажемо максималну одговорност. Апелујемо на грађане да се придржавају свих препоручених епидемиолошких мера заштите, како бисмо зауставили даље неконтролисано ширење  вируса међу популацијом.