ПРЕКО 170.000 ЕВРА УШИВЕНО У ПОСТАВУ ПРСЛУКА

Цариници су и данас на прелазу Хоргош, у сарадњи са полицијом, открили необичан покушај кријумчарења велике своте непријављеног новца, који је већим делом био ушивен у поставу мушког прслука. 

Прекршај је откривен када је на ред за улазну контролу дошао мерцедес немачких регистарских ознака, којим су из Немачке ка својој земљи путовала двојица турских држављана.

На питање цариника да ли имају нешто да пријаве, одговорили су да са собом носе само личне ствари.

42-годишњи возач је рекао да код себе има око 4.500 евра, док је сувозач пријавио 18.800 евра и 450 долара, за које је рекао да за њега немају материјалну вредност, већ су му нека врста амајлије, која му доноси срећу.

Испоставило се да 47-годишњи сувозач ипак има нешто више новца, јер је приликом детаљне контроле код њега пронађено укупно 192.545 евра и поменутих 450 „срећних“ долара.

Свежњеви новца су већим делом били ушивени у прслук који је путник носио на себи, а мањи део новца налазио се у торби за лаптоп.

Након што је путницима враћено по 10.000 евра, уз записник о прекршају задржано је готово 173.000 евра, које су заједно са аутомобилом и путницима преузели полиција и тужилаштво.

Подсећамо да је на Хоргошу током протеклог викенда у два откривена прекршаја задржано преко 600.000 евра.