PLAŽA U GOSPOĐINCIMA, PONOVO OTVORENA ZA POSETIOCE

Kažu neki, da su Gospođinci selo povrtara, ratara, stočara, i „neplivača“, ovo zadnje nadam se demantovaću u ovom tekstu.

Gospođinčani su generacijama plivanje od malena učili, prvo na maloj bari a nakon toga na velikoj ( Jegrička), tako da mnogo njih ima koji su odlični plivači.

To se da primetiti pogotovo zadnjih godina, od kako je na desnoj obali jegričke uređena plaža, koju ne samo gospođinčani koriste.

Izuzetno lepo uređen prostor, nasut peskom, prilaz vodi koji omogućuje i maloj deci da se osveže, sa veoma mnogo sadržaja, privlači  kupače iz okolnih mesta.

Na plaži su ranijih godina organizovana takmičenja u odbojci na pesku, skokovima u vodu, plivanju,  raznim takmičarskim disciplinama u kojima su svi gosti bili zastupljeni.

Organizatori takmičenja za sve učesnike obezbedili bi majice sa natpisom „VOLIM GOSPOĐINCE“ i krofne sa eurokremom, za najbolje simbolične nagrade u vidu pehara i plaketa.

Posetioci   koji ne žele da leže na pesku i da se sunčaju, imaju na raspolaganju mobilijare sa suncobranima, gde mogu sesti i osvežiti se nekim hladnim napitkom.

Ove godine vodilo se i računa o distanci zbog covida, na taj način što je plaža produžena u širinu nekih dvadeset metara.

Zbog novonastale situacije  takmičenja koja nisu bezbedna neće se održati ove sezone ali se nadamo da to neće biti slučaj sledeće godine.

Gospođinčani su mnogo uložili u izgled i lepotu svoje plaže, veoma su ponosni na nju i svo svoje slobodno vreme provode tamo.

Preporučujem svima koji žele, da posete gospođinačku plažu, da se sami uvere u gore rečeno a za one koji neznaju gde se nalazi, dovojno je u centru sela da pitaju bilo kojeg prolaznika biće upućeni u dobrom pravcu.

Za gradjanski list:  M. Živković