ПРЕДСЕДНИК МИРОВИЋ ПРИМИО ДЕЛЕГАЦИЈУ ХРВАТСКОГ НАЦИОНАЛНОГ САВЕТА У СРБИЈИ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас делегацију Хрватског националног савета у Републици Србији, коју је предводила председница Јасна Војнић.

На састанку одржаном у Покрајинској влади било је речи о питањима од значаја за хрватску националну мањину у Војводини.

Саговорници су се сагласили да је сарадња Покрајинске владе и Хрватског националног савета добра, а да је нарочито успешна у областима културе и информисања.

На састанку је оцењено и то да је обнова Спомен-куће бана Јосипа Јелачића у Петроварадину, здања чији је један део уступљен Хрватском националном савету, значајан корак у очувању идентитета хрватске заједнице.

Председник Мировић је истакао да Покрајинска влада својим програмима пружа значајну подршку очувању и развоју идентитета хрватске мањине у целини, најављујући да та подршка неће изостати ни у будућности, док је председница Хрватског националног савета Јасна Војнић изразила уверење да ће успешна сарадња бити настављена.

Састанку су присуствовали и председник Демократског савеза Хрвата у Војводини Томислав Жигманов, члан Хрватског националног савета у Србији и управник Фондације „Спомен дом бана Јосипа Јелачића“ Горан Каурић и потпредседник Хрватског националног савета за Срем Дарко Вуковић.