ВОЈВОЂАНСКИ РЕСТОРАН СТУДЊА – РАЈ У РАВНИЦИ

У туристичкој и гастрономској понуди Војводине, ресторан домаће хране „Студња” изборио се за своје препознатљиво место, не без разлога. Иако му је званична адреса у месту Гложан, ресторан се лако проналази. На мање од пола сата вожње од Новог Сада ка Бачкој Паланци, код скретања за Бачки Петровац, иза пумпе Лукоил. Места за паркирање има довољно, унутра је прелепо зелено језерце са фонтаном, нестварно густа трава, дечје игралиште, тераса уз ресторан и две посебне дворишне салетле са крововима од трске. Све препуно цвећа, свежине и хладовине. Одмор за очи и душу.

Унутрашњост ресторана је посебно шармантна, наслони дрвених клупа су ручно осликани а једна је још из 1923. године. Усред ресторана је бунар, што је уједно и значење речи студња – место студен воде, или пак место за хлађење пића.

Чарда, салаш или војвођанска кућа са традиционалним словачким домаћинским шармом, ово место постаје љубав на први поглед, ваша кућа за уживање и окрепљење правом војвођанском кухињом од којих је већина намирница из сопствене понуде, здрава и укусна. Доручак који омогућује фин почетак дана, недељни породични ручак, гурманлуке за уживање, роштиљ, сач или традиционално словачко јело ћапша које се дуго крчка, палачинке са свежим сиром, грожђицама и орасима – свако нека одлучи сам, мада ће бити тешко. Зато се у „Студњу” треба изнова враћати, са породицом, пријатељима, за славља или пословна окупљања. Али нека буде све баш онако, натенане, да ништа не промакне…

 

Текст и фото: В. Раонић;