ВОЗАЧ САКРИО ЦИГАРЕТЕ У КЛИМУ

Цариници су 26. јула 2020. године на излазу прелаза Хоргош спречили покушај кријумчарења преко 600 паклица разних цигарета сакривених у простору климе, поред резервоара и иза возачког кревета у једном аутобусу.

Прекршај је откривен у поподневним часовима када је на ред за редовну излазну контролу пристигао аутобус коцељевских регистарских ознака, који је 20-ак путника био на путу ка Аустрији.

На питање цариника да ли имају нешто да пријаве, возачи и путници су рекли да немају, јер са собом носе само личне ствари.

Аутобус је ипак упућен на преглед скенером, када су анализом слике уочене неправилности у централној јединици климе, простору аутобуског резервоара и иза кревета намењеног за одмор возача.

Најпре је скинута иверица са бочне стране кревета, иза које је пронађено 230 паклица цигарета, које су тамо биле сакривене.

Потом је у простору резервоара откривено још 180 паклица, да би на крају, када је скинут поклопац климе, која се налази на крову аутбуса и у том „штеку“ било пронађено још 200 паклица цигарета.

По откривању прекршаја тајни дувански товар и 36-годишњи возача који се пријавио као његов власник, преузела је полиција у даљу надлежност.